Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.

de Sheherezada in Torturi, 15 Apr 2012 | 11815 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina

Crema :

  • 500 ml lapte rece
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • vanilie sau rom, dupa preferinta
  • 3 oua
  • 3 linguri de unt
  • Tortenguss(gelatina) -1 plic
  • Fructe din compot dupa preferinte.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am adaugat faina .Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am turnat in forma de tort unsa in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia.
Cand blatul s-a copt l-am scos...l-am lasat sa se raceasca si l-am transferat pe gratar de bucatarie.

Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.

Se taie blatul pe din doua.Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.

TIPS-URI

1

Se poate in cate decoratii doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alldaycooking 1

18.04.2012, 14:47

foarte bine arata!

Sim0na 1

24.04.2012, 22:22

Foarte frumos arata!!!! Felicitari!

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:01

minunata tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca